Pari keltuaista
1 tl hunaja-Dijon sinappia
Öljyä n. 3dl
Suolaa
Pippuria
Vatkaile keltuaisia huolella sinapin kanssa esim. sähkövatkaimella. Lisää öljy, alussa hyvin ohuena nauhana noin minuutin ajan (tarkkana ettei juoksetu). Lopun öljyn voi lisätä jo isommalla volyymilla. Lopuksi pippurit ja suolat sekaan ja tuloksena on valmis perusmajoneesi! Itse jaoimme majoneesin vielä kahteen osaan, toisen puoliskon maustoimme parilla murskatulla valkosipulinkynnellä ja toiseen iskettiin puolikas chili ja ketsuppia.
Purkillinen pepperoneja
Cheddaria
Nyt seuraa illan työläin osuus: poista siemenet pepperoneista ja ahda cheddar sisään (Puserteleva peukalo-etursormi ote on suositeltava!)
Katkarapuja (mieluiten jätti)
Friteeraustaikina:
1 dl | jauhoja | |
½ tl | pippurisekoitusta | |
½ tl | suolaa | |
1 rkl | voita | |
1 | kananmuna | |
1 dl | vettä tai maitoa |
Noin 3 dl jauhoja
1 muna
1 dl vettä
Suolaa
Pippuria
1 rkl voita
Perunoita
Maustehässäkät oman maun mukaan
Yhdistä kaikki frittitaikinan ainekset. Tarkasta että koostumukseltaan tarpeeksi jämäkkää, jos ei, lisää jauhoja. Dippaa pepperonit ja katkaravut kunnolla!
Friteeraa katkaravut, pepperonit ja leikellyt perunat erittäin kuumassa rypsiöljyssä (sopivaa kun leipäpala muuttuu kullanruskeaksi noin minuutissa).
Nautitaan meksikolaisten oluiden kanssa! This is sexy food!
saataskoos myös kuvia näistä komeista (?) urhoista, miellään yläosattomissa?
VastaaPoista