tiistai 11. tammikuuta 2011

Jack&Coke Ribs

Sexyfoodin molemmat jäsenet olivat jo pitkään himoinneet television ruokaohjelmissa tehtyjä grilliribsejä. Nyt tuli aika tehdä oma versio näistä Jumalan lahjoista lihan ystäville!







Näitä tarvitset:

Kaksi kilon palaa ribsejä

Marinadi:

7dl Coca Cola
0.5 dl Jack&Daniels whiskyä
Pari valkosipulinkynttä
1/3 punaista chiliä
Cayennepippuria
0.5 dl fariinisokeria
Chilijauhetta
1 rkl Worchesterkastiketta
1 rkl soijakastiketta
Suolaa+pippuria

--> Kaikki marinadin ainekset yhteen kattilaan, kiehuttele keskilämmöllä n. 40 minuuttia, kunnes koostumukseltaan suhteellisen jämäkkää. Tämä vaihe vaatii kärsivällisyyttä.

Ribsit laitettiin uuniin, ensin 250 C 10min, hyvän pinnan takaamiseksi. Sitten marinadi sivellään pintaan, itse teimme vielä lihaan viiltoja parin sentin välein. Uuni 125 C:n ja liha muhimaan pariksi tunniksi. Välillä liha ulos ja marinadia lisää. Lopuksi uuni grillivastukselle 200 C ja noin 30 minuutin viimeistely.

Lopputuloksena rapeapintainen, sisältä mehevä herkku. Luut irtosivat kevyesti ja liha lähes mureni käsiin! Tarjoiltiin sipulilla, herkkusienillä ja juustolla täytettyjen paprikoiden kanssa. Enjoy.

This is sexy food!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti